Het wapen van Zandvoort.

De Verbeelding Zandvoort

Binnen de Verbeelding worden veel verschillende arbeidsmatige activiteiten uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan werk zoals ompakwerk, naaiactiviteiten, 3D-printing, drukwerk, fietsenreparaties en administratieve werkzaamheden. Veel van de gemaakte artikelen worden op de locatie van de Verbeelding aan de Louis Davidscarre 1 in Zandvoort verkocht. Zie hieronder voor de mogelijkheden en producten. In onze vitrine links bij de ingang van de Blauwe Tram / Bibliotheek Zandvoort staan diverse leuke artikelen.

De Blauwe Tram
De Blauwe Tram

Locatie: De Blauwe Tram

Bij de Verbeelding is een klein naaiatelier met een professionele naaimachine. Hier worden veel verschillende producten gemaakt door enthousiaste deelnemers, zowel uit opdrachten als zelfstandig. Van tassen tot kussen. In overleg is er veel mogelijk.

Drukwerk wordt uitgevoerd waarbij het mogelijk is om artikelen zoals kleding te bedrukken met bestaande of zelf ontworpen prints. Verschillende materialen kunnen op diverse manieren gedrukt worden. Ook is de mogelijkheid om stickers en andere kleinere opdrachten waarbij een uitsnede moet worden gemaakt mogelijk. Via het programma Silhouette en de bijbehorende printer kunnen deelnemers hier mee aan de slag. Van elkaar leren ze de technieken om kleine projecten te kunnen uitwerken tot een mooi project.

Er wordt gebruikt gemaakt van een 3D printer voor 3D printing. Er zijn verschillende deelnemers die zich hebben gespecialiseerd in het creëren van 3D figuren. Op de computer worden deze vormgegeven en van de bodem opgebouwd. Er worden zowel eigen creaties, opdrachten als handige onderdelen voor diverse producten ontworpen.

Er zijn verscheidende arbeidsmatige activiteiten, zoals in en ompakwerk uitgevoerd. Wij leveren diensten aan bedrijven die productie handelingen willen uitbesteden en kunnen hierdoor werkgelegenheid creëren voor deelnemers.

Locatie: Circulaire Hotspot

Onder begeleiding van een professionele fietsenmaker worden oude fietsen opgeknapt en gerepareerd in onze fietsenwerkplaats. Deelnemers leren zowel de basis als lastigere werkzaamheden. Creatieve en duurzame oplossingen worden gezocht om de fietsen zo effectief mogelijk weer fiets klaar te maken.

Ook buiten is de Verbeelding actief. Buurtbedrijf Groen zet zich in om mensen in Zandvoort die moeite hebben met hun tuinonderhoud, te helpen. Met de deelnemers gaan ze naar buiten en knappen tuintjes weer op.

Op maat

Verder worden er ook werkzaamheden op maat uitgevoerd. Dit is erg divers. Zo worden er bijvoorbeeld administratieve werkzaamheden verricht, worden de socialmedia-platforms up-to-date gehouden en krijgt de website van de Verbeelding vorm.

error: De inhoud van deze pagina is beveiligd !! Gr. Erik