Het wapen van Zandvoort.

De Verbeelding Zandvoort

We doen het samen!

De Verbeelding richt zich op alle inwoners van Zandvoort met een beperking, multi-problematiek of een grote afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. 

Dit doen we door je een loopbaantraject aan te bieden:
Stapsgewijs van werkplek naar werkplek, groeiend naar (on)betaald werk. We werken nauw samen met sociaal betrokken ondernemers in Zandvoort die jou een werkplek aanbieden om werkervaring op te doen en te leren. 

Loopbaantraject:
in haalbare stappen vooruit!

Na aanmelding maakt Manon of Carolien een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek. Samen kijken zij naar de wensen en mogelijkheden en samen stellen ze een loopbaantraject op. De meesten starten binnen een week al op hun werkplek! Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met alle betrokkenen en met goede begeleiding van onze kant. Periodiek kijken we samen of de werkzaamheden en werkplek nog bij je passen en/of er een stap vooruit gemaakt kan worden. Wil je meer informatie? Bel of mail ons voor meer informatie. Kijk ook eens op onze contactpagina. Tot snel!

Niet uitstellen maar Doen!

Veel mensen hebben lang niet meer gewerkt. Hoe eerder je dan aan het werk gaat, hoe beter het voor je is. 
Want werken is veel meer dan geld verdienen. Werken zorgt voor structuur in je leven en levert meer sociale contacten op. Het geeft je nieuwe kansen op ontwikkeling en maakt dat je weer meedoet in de maatschappij. Vandaar ons motto:
“Niet uitstellen, maar doen!”

Jobcoach

Je krijgt een eigen jobcoach toegewezen. Manon of Carolien denkt met je mee over eventuele aanpassingen op de werkplek of aangepast werk, zo vaak mogelijk als nodig is!

Ook denken zij met je mee en zijn zij de vraagbaak en achterwacht van de werkgever. Bijvoorbeeld als er problemen zijn of bij ziekte. Zo krijgt de werkgever informatie over hoe ze met je moeten omgaan, denkt mee over oplossingen en regelt praktische zaken.

De jobcoach denkt nauw samen met alle betrokken partijen, bijvoorbeeld zorgprofessionals, behandelaren, Context en Werkplein.

Wapen van Zandvoort

Wil je ander werk, meer zelfvertrouwen en/of minder zorgen? Vaak weet je ergens in je achterhoofd wel wat er ongeveer speelt en wat er mis is. Maar wat is de kern hiervan en hoe pak je die aan? Waar begin je?
Wat doet een loopbaanbegeleider?
Een loopbaancoach of -begeleider biedt professionele begeleiding bij jouw uitdaging. Het is iemand die gespecialiseerd is om je te helpen bij veranderingen in je werk en in je leven.
Vooraf bepalen jij en je coach welk resultaat je wilt behalen. Je wilt bijvoorbeeld ontdekken wat je passie is, van je hobby je werk maken of leren solliciteren en netwerken. Daarna begint het puzzelen naar een steeds duidelijker totaalbeeld van waar je naartoe werkt. In een traject ga je in op:
Wie je bent. Dit gaat over je normen, waarden en persoonlijke kwaliteiten.
Wat je wilt. Je zoomt in op je ideale baan, de ideale werkomgeving, passies en dromen.
Wat je kunt. Je ontdekt wat je kracht is aan de hand van je werkervaring, opleiding, competenties en relevante nevenactiviteiten.
Hoe je daar komt. Samen met je begeleider onderzoek je de huidige arbeidsmarkt, hoe je je netwerk kunt inzetten, solliciteert, social media gebruikt en een actieplan maakt.
Hoe je samen met je begeleider deze vragen beantwoordt is per persoon en per traject anders. Er bestaan tal van loopbaantools, zoals spellen, testen en feedbacktools om je talenten en valkuilen te achterhalen.
Wat is het resultaat van loopbaanadvies?
Heb je achterhaald wat je wilt, kunt en welke stappen je moet zetten, dan wordt het maken van keuzes een stuk gemakkelijker. Logisch, want als je weet waar je naar zoekt, dan zul je dat een stuk sneller vinden.
Omdat loopbaanbegeleiding maatwerk is en gericht is op je toekomst, haal je er altijd wel iets voor jezelf uit om winst mee te behalen. Over je twijfels of uitdagingen praten met vrienden, familie of collega’s kan je zeker vooruithelpen, maar wat een loopbaanbegeleider als onafhankelijke derde uniek maakt is dat hij of zij zich met een neutrale blik en met volle aandacht richt op waar jij tegenaan loopt in jouw situatie. Een loopbaanbegeleider is belangeloos, heeft kennis van de veranderende arbeidsmarkt en gaat optimistisch en opbouwend het gesprek aan. Zo werk je met positieve energie, nieuwe kracht en zekerheid toe naar een oplossing.
Sabina, die dit jaar bij ICM loopbaancoaching ontving, ervoer dit ook. Zij deelt haar ervaringen .
Vergoeding door je werkgever
Een loopbaantraject hoeft zeker niet te betekenen dat je afscheid neemt van je werkgever. Voorop staat dat je een manier vindt om je talenten optimaal te benutten, bijvoorbeeld door aan je huidige takenpakket te sleutelen (ook wel jobcrafting genoemd). Vraag daarom de mogelijkheden na bij je HR afdeling of er een opleidings- of bijzonder budget beschikbaar is dat je kunt besteden aan coaching. Vaak kun je hiervoor ook bij je leidinggevende terecht.
Mogelijk is in jouw CAO een coach- of opleidingsbudget opgenomen. Check dit online of vraag dit op bij je leidinggevende of HR-manager. Ben je langdurig ziek of heb je bijvoorbeeld een werkgerelateerde burn-out, neem dan contact op met je zorgverzekeraar om na te vragen of zij kunnen bijdragen in een coachingsvergoeding.
Ook goed om te weten: coachingskosten zijn voor ondernemers en zzp’ers fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren is dit in sommige gevallen ook mogelijk als studiekosten en scholingsuitgaven. Raadpleeg hiervoor een belastingadviseur.

error: De inhoud van deze pagina is beveiligd !! Gr. Erik