Het wapen van Zandvoort.

Project bakfiets

In de afgelopen twee jaar hebben de medewerkers van fietsenwerkplaats De Verbeelding in de ‘verloren uren’ gewerkt aan de restauratie van de klassieke bakfiets van Pré Wonen. De bakfiets stamt nog uit de tijd van Woningbouwvereniging EMM (Eendracht maakt Macht) en was daar onderdeel van de technische dienst. Na woonstichting De Key is nu Pré Wonen de eigenaar van de inmiddels 100 jaar oude bakfiets.

Het plan van Pré Wonen was om met de bakfiets de wijken in te kunnen voor promotie en activiteiten. De bakfiets was er echter slecht aan toe. Harry Maarse, voormalig medewerker van Pré Wonen had zich over de fiets ontfermt en kwam in contact met Jeroen Huisman van fietsenwerkplaats De Verbeelding. Vanaf dat moment was de samenwerking een feit.

De bakfiets is flink onder handen genomen, het frame is opnieuw geverfd, de houten bak geschuurd en gelakt en technisch volledig onder handen genomen. Het was een leerzaam project voor de werkplaats en een geslaagde samenwerking tussen Pré Wonen en De Verbeelding. Chantal Bunkers en Eric Goedhart van Pré Wonen en alle medewerkers van De Verbeelding die aan de bakfiets gewerkt hebben waren bij de overhandiging van de bakfiets aanwezig.

Tijdens de restauratie van de bakfiets is de fietsenwerkplaats verhuisd van de Blauwe Tram naar Spaarnelanden als onderdeel van de Circulaire Hotspot. Hierin zijn Juttersgeluk en Speelgoedvijver ‘De Lachende Kikker’ en de houtwerkplaats van De Verbeelding ook vertegenwoordigd.

Inwoners van Zandvoort met een Zandvoortpas kunnen bij de fietsenwerkplaats terecht voor reparatie en tweedehands fietsen tegen gereduceerd tarief. Hier is veel belangstelling voor, zo blijkt. Met een team van 7 personen wordt hier op de maandag -en woensdagmiddag en hard gewerkt.

Comments are closed

error: De inhoud van deze pagina is beveiligd !! Gr. Erik