Maurice Jansen, medewerker Service Center SoZaWe gemeente Haarlem

“Onze ervaring met De Verbeelding is tot nu toe heel goed. De mensen die wij doorverwijzen worden goed opgevangen en er wordt echt naar hen geluisterd.”

Maurice Jansen, medewerker Service Center SoZaWe gemeente Haarlem:

“Ik beoordeel nieuwe bijstandsaanvragen van onder andere jongeren. Veel aanvragers zijn door psychische klachten een tijd gestopt met hun opleiding of werk. Om de draad weer op te kunnen pakken hebben ze tijdelijk een plek nodig waar meer begeleiding voor hen is. Zoals de jonge vrouw die ik onlangs doorverwees naar De Verbeelding. Zij vonden voor haar een stageplek die inhoudelijk perfect aansluit bij de opleiding die zij gaat volgen. Met dit duwtje in haar rug is zij heel blij. Misschien wordt de stage op termijn een betaalde baan.”

Andree Hagenaar, maatschappelijk werker bij Kontext

“Ik ben fan van De Verbeelding en haar ideeën. Iedereen in deze maatschappij heeft kwaliteiten en er is voor iedereen iets te doen.” 

“In mijn werk spreek ik veel mensen met allerlei problemen. Ik verwijs mensen door naar De Verbeelding als zij aangeven weer meer te willen doen of nuttig bezig willen zijn, maar dat niet alleen kunnen. Sommige mensen zien door hun problemen ook geen mogelijkheden meer voor zichzelf. De Verbeelding biedt iedereen die wil werken perspectief en helpt hen met de juiste begeleiding op weg. Iedereen in deze maatschappij heeft kwaliteiten en er is voor iedereen iets te doen. Of het nu betaald werk is of arbeidsmatige dagbesteding, meedoen geeft iemands eigenwaarde een boost. Daarom ben ik fan van De Verbeelding en haar ideeën.”

Marlous Hopman, trajectcoach RIBW

“In Zandvoort zijn veel bedrijven die sociaal wel iets willen betekenen, maar niet goed genoeg op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Heel goed dat via De Verbeelding de krachten nu gebundeld worden.”

“Wij bieden begeleiding, ondersteuning en huisvesting aan mensen met psychiatrische- en psychosociale problematiek. Veel van hen hebben een langere periode achter de rug waarin weinig ruimte was voor activering, maar dat wil niet zeggen dat ze niets kunnen. Met coaching on the job zoals De Verbeelding biedt kunnen meer cliënten weer iets doen binnen een reguliere werkomgeving of opleiding. Zo normaal mogelijk, dat vinden de meeste cliënten prettig. Zeker jonge mensen. De Verbeelding maakt dat mogelijk door lokaal de krachten te bundelen. Hoe meer werkgevers meedoen, hoe meer kansen dit biedt!”


De Verbeelding-Zandvoort Copyright © 2022. All Rights Reserved - privacyverklaring