Jan

“Ik wil werken om mijn gezin te onderhouden, maar heb voor eerdere banen nooit een CV of solicitatiebrief hoeven schrijven. Daar helpt De Verbeelding me nu als eerste mee.”

“Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan. Die instelling heb ik meegekregen van thuis, ik kom uit een arbeidersgezin. Tot 3 jaar geleden werkte ik fulltime als beveiliger/pedagogisch medewerker op een justitiële jeugdinrichting in het Noorden van het land. Uitdagend werk met actie en onregelmatige diensten, dat past het beste bij mij. Voor dat werk heb ik hier in Zandvoort een rijbewijs nodig en dat heb ik niet. Ik geef niets om auto’s, maar als het moet ga ik dat rijbewijs wel halen als ik weer genoeg geld verdien. Ik heb eerder nooit een CV nodig gehad of een sollicitatiebrief hoeven schrijven. Daar helpt De Verbeelding me nu als eerste mee. Als ik word uitgenodigd voor een gesprek dan klets ik me wel naar binnen, dat is het probleem niet.”

Hellen

“Ik doe administratieve werkzaamheden voor De Verbeelding. Het is mijn eerste baan en ik word goed begeleid. Daardoor leer ik heel veel.”

“Ik vind administratief werk leuk om te doen en heb de opleiding bedrijfsadministratief medewerker gevolgd. Ik ben heel blij dat ik bij De Verbeelding ervaring kan opdoen met administratief werk. Het is een prettige werkomgeving en ik leer heel veel, omdat ik goed begeleid word. Ik wil graag nog meer leren en meer doen voor De Verbeelding. Ik weet dat ik straks ook zonder begeleiding moet kunnen werken en zie daar een beetje tegenop. Mijn begeleider helpt me om meer zelfvertrouwen te krijgen en na te denken over mijn toekomst. Een betaalde baan is heel belangrijk voor me.”

Annette

“Mijn werk bij de bibliotheek confronteert mij met mijn dyslexie. Ik moet mij focussen op letters kijken en goed indelen. Heel vermoeiend, maar ook fijn dat het al iets beter lukt.”

“Ik ben 52 en weet sinds 2 jaar dat ik dyslexie en dyscalculie heb. Mijn hele leven pas ik al trucjes toe om op school en op mijn vervolgopleiding mee te kunnen. Dat is me gelukt, maar kostte zoveel energie, het ging ten koste van mezelf. Van tekenen, schilderen en fotograferen krijg ik veel energie, dat is verbonden met mijn ziel. Via de Verbeelding werk ik sinds kort bij de bibliotheek, ik ruim boeken op. Focussen op letters kijken en goed indelen is vermoeiend voor me, maar het is ook fijn dat het al iets beter lukt. Er speelt veel tegelijk nu. Sinds kort volg ik ook de HBO-opleiding voetreflextherapie. Ik zou daar graag als zelfstandig ondernemer mijn geld mee willen verdienen. Gelukkig heb ik genoeg vechtlust. Ik wil leren en verder met mijn leven.”

Nicole

“Ik ben blij dat ik in Het Pakhuis kon werken. Hier kan ik langzaam inkomen en hoef ik niet zo vroeg te beginnen. En ik ben op tijd thuis om mijn dochtertje van school te halen.”

“Toen ik de eerste keer in Het Pakhuis kwam werken was ik best zenuwachtig. Ik had al een paar jaar niet gewerkt en zat veel alleen thuis met mijn dochtertje. Gelukkig stelden de andere vrijwilligers me op mijn gemak. Ik ben blij dat ik in deze kringloopwinkel kon beginnen. Ik ruim kleding en andere spullen op of sorteer de sjaals. Alles ligt altijd na één dag alweer door elkaar. Hier kan ik langzaam inkomen. Ik hoef niet zo vroeg te beginnen en word ingewerkt door een van de vrijwilligsters. Ik ben ook weer op tijd thuis om mijn dochtertje van school te halen. En zij kan nu zeggen: mama moet naar haar werk.”


De Verbeelding-Zandvoort Copyright © 2022. All Rights Reserved - privacyverklaring